torstai 2. lokakuuta 2014

Viimeaikojen ruokarakkauksia

Ruokarintamalla on ollut kaikenlaista uutta ja jännää, on tehty uusia löytöjä ja kokkailtu uusia juttuja. Ajattelin koota niitä tähän, kun niitä on jo sen verran kerääntynyt. Jos joku vaikka inspiroituisi! Ja aloitetaan hillolla, koska hillo on ihana asia. :D Nimittäin bongattiin hillohyllystä tällainen maku jokin aika sitten:


Viikunahillo! Aivan parasta. Jos olet joskus syönyt kuivattua viikunaa, tiedät, että sitä syödessä napsahtelee kivasti suussa. Tässä on sama juttu. Lisäksi seassa on kivoja sattumia. Ja nämä St.Dalfourin hillot eivät tosiaan sisällä lisättyä sokeria, ja siksi niitä meillä käytetäänkin. Hilloahan meillä menee esim. rahkaan ja puuroon.


Tässä kuvassa on kaksikin ihanuutta. Ensimmäisenä nuo sadonkorjuukasvikset! Ne on ihan mun suosikkeja, niiiiin hyviä. Voisin syödä niitä joka aterialla! Kyseessä on siis pakaste ja merkki Apetit. Vähän huolettaa, että mahtaako ne loppua jossain kohtaa kaupoista, kun pussissa kovin mainostetaan niiden olevan kesäjuttu.

Toisena kuvassa näkyy tietysti nuo omituiset läpyskät. Ne on perunapihvejä! Tahdoin tehdä sellaisia, ilman, että olen koskaan sellaisia ennen tehnyt. Googlasin vähän jotain ohjetta ja tämän ohjeen pohjalta ne sitten tein. Tietysti niillä mulle vaadittavilla muutoksilla, eli kananmuna oli No Eggiä ja vehnäjauho riisijauhoa + ksantaanikumia ja sipulia ei ollut ja mausteitakaan ei mulla kaikkia ollut jajaja.. Nämä oli isosti hyviä. Koostumus oli hauska ja etenkin juuri näiden kasvisten kanssa tää oli niin nappiateria, että teen varmasti toiste. Ohjeessa kyllä sanottiin, että 30min menee valmistamiseen.. My ass meni. :D Mulla oli niin pieniä perunoita, että pelkästään kuorin niitä sen 30min!


Pizzaakin on taas tehty! Samaan tyyliin kun viimeksi, tosin vaihdoin täytteitä vähän. Ei olisi pitänyt, sillä ensimmäisellä kerralla se oli jo täydellinen! Palataan siis siihen versioon taas seuraavaksi. ;)


Käyrä kurkku! KÄYRÄ KURKKU! Niitä on taas kaupoissa. En vain voi yksinkertaisesti ymmärtää tämmösiä säännöksiä, että käyriä kurkkuja ei saisi myydä. No nyt niitä on taas, maksaa paljon vähemmän kuin suora kaverinsa, eikä ole myöskään kääritty muoviin, eli maailmakin pelastuu. Että hemmetti soikoon. Käyrä kurkku ftw!


Sipsejä! No melkein. Siivutettua perunaa, valkosipulisessa öljyssä ja mausteissa kieräyteltyä, uunissa kypsennettyä. Näistä oisi varmasti saanut sellaisia sipsinrapsakoita, jos oisi rutistanut ennen kypsennystä nesteet pois. En rutistellut ja lopputulos oli hemmetin hyvää perunaa! Ensi kerralla voisi koittaa rutistaakin. Jännää.


Jaa mitäkö tämä on? No se on puuroa. Jauhopuuroa. Riisisellaista! Kaupasta oli loppu mun perinteinen riisijauhoni ja piti ostaa toista merkkiä, johon en ollut ennen törmännytkään. Onneksi törmäsin ja bongasin siitä sivusta vielä puuro-ohjeenkin:


Eipä ole koskaan tullut mieleenkään tehdä jauhosta puuroa. Noin yksinkertaista ohjetta uskalsin kokeillakin, huolimatta siitä, että riisipuuro on mun inhokkipuuroni. Aavistin, että jauheesta tehty olisi miellyttävämpi, sillä se koostumus nimenomaan siinä riisipuurossa isosti tökkii. Ohjeessa on kyllä mun mielestä liian vähän vettä, siitä tuli TOSI tönkköä. Oli pakko lisätä nestettä kesken keittämisen, että jaksoin edes hämmentää. Lorautin riisimaitoa sinne. Varmaankin kolme osaa tuli nestettä yhtä osaa riisijauhoa kohti. Ja miltä se sitten maistui? No ei ainakaan laisinkaan riisipuurolle!


Eihän se sellaisenaan maistunut kuin miedolle jauholle ja vedelle, mutta kun sekaan laittoi taas ne kardemummat, kanelit ja piparkakkumausteet, hillot, banaanit ja raejuustot, niin tässä on mulle nyt yhtäkkiä ihan uusi puuroaamupala. <3 Tästä menen seuraavaksi tekemään huomiseksi aamuksi uuden satsin. Kun aamullahan ei kokkailla, aamulla korkeintaan heitetään mikroon. Tällä kertaa meinasin surrauttaa tuon banaanin sinne sekaan sauvasekoittimella, että tulee kunnon makea banaaniriisipuuro! Samaan tyyliin kuin aikoinaan banaanitattarivellipuurokin. Parhautta aamuihin! <3

Sellaisia ruokaparhauksia tänne. Mites sinne? Ootko tehnyt löytöjä kaupasta tai pussin kyljestä tai omasta päästä?

8 kommenttia:

  1. Heidi, ei hätää! Sadonkorjuukasvikset on olleet pakastealtaassa jo monta vuotta. En uskoo että ne mihkään on lähdös. Mä tykkään niistä kans, samoten amerikankasviksista (maissia ja paprikaa, jotka oli sulle vissiin ainakin jossain kohtaa nou nou).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiiiik! Ihanata! Nyt voin nukkua rauhassa yöni. :')
      Maissi on tosiaan aika myrkkyä mun vatsalle, paprika menee toisinaan. Siksi tämäkin on ollut niin hieno löytö, kun ei ole sitä maissia mukana! Niin monessa on. Maissi olisi kyllä hyvää, varmasti on tuo amerikankasvissekoituskin siis!

      Poista
  2. Oijoi, mistä kaupasta löysit pakkaamattomia kurkkuja?! Oon kironnu jo pitkään tuota kasvisten muovittamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli Prismassa! En kanssa käsitä sitä kaiken muovittamista.. Toivotaan, että nuo käyrät saa olla muovitta! Jee pelastetaan maailma!

      Poista
  3. Voi, mäkin haluan käyräkurkkuja ilman muoveja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää niin toivon, että niitä oisi laajalti saatavissa joka paikasta! Luulisi ainakin suurimmissa kaupoissa olevan.

      Poista
  4. Hihi, käyräkurkkuja ja perunapihvejä. :'D Noista jälkimmäisistä en ole ennen kuullutkaan! Jauhopuuro näyttää ihan joltain vaniljavanukkaalta, heh. Kyllä Rinkeli inspiroitui, tekisi mieli alkaa testailemaan vaikka mitä - omiakin väkerryksiä. Ehkä mulla vielä ura urkenee tuotekehittelijänä, niin kuin ihan oikeasti. Lupaan kehitellä sulle kaikkea kivaa sitten. :DD <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhopuuro oli muuten ihan TAIVAALLISTA, kun sinne surrautti banskun sekaan!! Maistuu ihan joltain taikinalta, mistä oisi sitten tarkoitus kokata jotain herkkua, mutta jonka söinkin kaiken ennen kuin kukaan ehti kokata siitä mitään.. Hihiii :'D
      Ja sä niin saat mielellään kehittää mulle kaikenlaista! :'D <3

      Poista